istiridye mantar tohumu Sırları
istiridye mantar tohumu Sırları
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, besin kıymeti mürtefi bir gıda maddesi elde etmenin yerı nöbet neşeli bir hobi olarak da değerlendirilebilir.
Kaynatılan tahılları sırça kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları hızlıca rabıtalayın.
· Substratı Hazırlayın: şayet müheyya bir mantar yetiştirme kitiniz var ise, substratı hazırlamak gerekmez. Ancak substrat hazırlamanız gerekiyorsa, önceden belirtilen malzemeleri kullanarak elverişli bir karışım elde edin.
· İceberg marulları âlâ drene edilmiş, humuslu ve gıda açısından paralıca topraklarda yetişir. Toprağınıza uzvi madde beslemek ve pH seviyesini arama etmek faydalı olabilir.
İstiridye mantarı tohumları, çoğunlukla tahıl bazlı bir ortamda üretilir ve bu ortamda miselyumun gelişimi sağlamlanır.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.
Hassaten tohum yani click here misel hazırlık firmalarıyla da anlaşmalar yapabilirsiniz. Bu mevzuda bayilik desteği veren firmalar dahi vardır. Bunlara mantarhane denir ve tahmini maliyet olarak 25 tl olarak hesaplanmıştır.
Bu malzemeleri sterilize ederek yabancı organizmalardan arındırın. Altstratı sterilize kılmak midein hamam ab zarfında takribî bir vakit bekletin.
· Hararet ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları alelumum 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, düzlemı perişanlık bir yerde tutun.
· Kutu yahut Torba: İstiridye mantarı esermek bâtınin kullanacağınız bir konteyner yahut torba.
· İzmir sarmaşığı tohumları çoklukla ilkbahar veya güzün ekilmelidir. Bu mevsimlerde türap sıcaklığı muvafık olacaktır.
· Toprağı Hazırlayın: Saksıyı veya bostan kayranını hazırlayarak sağlıklı drenajlı toprağı ilk teşrin sinein yarar hale getirin.
· İstiridye Mantarı Tohumları: İyi bir kaliteye mevla tohumları seçin. Bu ekseriyetle mantar yetiştirme kitleriyle yan yana gelir yahut çeşitli satıcılardan temin edilebilir.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından horya çın kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. çoğu kez ekimden 4-6 hafta sonrasında ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice kesin.